Građani priključite se provođenju preventivne aktivnosti „Oprez, biciklisti u prometu!!!“

Slika /PU_KA/PU_info/2022/Oprez_biciklisti_u_prometu/Oprez_biciklisti_u_prometu_plakat.jpg

Pozivamo sve zainteresirane građane da se u što većem broju odazovu i aktivno sudjeluju u ovoj promotivnoj vožnji biciklima

Foto: PU karlovačka

Postaja prometne policije Karlovac u suradnji s biciklističkim udrugama i klubovima s područja grada Karlovca organizira preventivnu aktivnost Oprez, biciklisti u prometu!!!.
 
Aktivnost će biti provedena u subotu 14. svibnja 2022. godine po sljedećem programu:
 
  • 9.00 sati - okupljanje sudionika u Radićevoj ulici u Karlovcu, kod Papas bara
  • 9.00 - 10.00 sati - mogućnost registracije bicikala za zainteresirane građane koju će provoditi policijski službenici PP Karlovac
  • 10.00 - 11.00 sati - zajednička promotivna vožnja biciklista ulicama grada Karlovca pod pratnjom policije i biciklističke policijske ophodnje Postaje prometne policije Karlovac.
 
Cilj ove preventivne aktivnosti je ukazati na početak biciklističke sezone i prisutnost sve većeg broja biciklista u prometu s dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta, kako bi i na taj način pokušali podići razinu sigurnosti navedene kategorije sudionika u prometu na još višu razinu, a samim time i dovesti do smanjenja prometnih nesreća u kojima isti sudjeluju i samog stradavanja biciklista u prometu.
 
Pozivamo sve zainteresirane građane da se u što većem broju odazovu i aktivno sudjeluju u ovoj promotivnoj vožnji biciklima.
 
Ukoliko želite registrirati svoj bicikl podsjećamo da bicikle mogu registrirati sve osobe s područja grada Karlovca, a za registraciju je potrebno imati: 
 
  • osobnu iskaznicu
  • račun o biciklu (ukoliko ga imate)
  • tehnički ispravan bicikl. 
 
Napominjemo da djeca do 16 godina starosti bicikl mogu registrirati isključivo uz prisutnost roditelja, a svi stariji od 16 godina (točnije s navršenih 16 godina starosti) mogu to učiniti samostalno uz prethodno navedene uvjete. 
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica