Građani, predajte oružje i minsko-eksplozivna sredstava bez sankcija!

  • Slika /PU_KA/PU_info/2021/Sv_Doroteja_vježbovna_mina/mina_naslovnica.jpg
  • Slika

Protiv građana koji oružje i minsko-eksplozivna sredstva prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak

Foto: ilustracija
 
Podsjećamo da je još uvijek u tijeku akcija Manje oružja, manje tragedija kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Cilj akcije je potaknuti, ali i pozvati građane na dobrovoljnu predaju i vraćanje oružja kojeg nezakonito posjeduju. Protiv građana koji ovakvo oružje i minsko-eksplozivna sredstva prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
 
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u vašem domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje.
 
U subotu 2. siječnja policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave karlovačke je na području Male Švarče, u blizini groblja Sv. Doroteja izuzeo jednu protuoklopnu vježbovnu minu koju je odbačenu u raslinju pronašao građanin. Zbog navedenog pronalaska, ponovo pozivamo građane da sve vrste oružja i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u prirodi, na javnim površinama niti u kontejnerima za smeće jer na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi.
 

Pisane vijesti