Edukacija policijskih službenika na temu pružanja prve nužne medicinske pomoći

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/Edukacija_pruzanja_prve_nuzne_medicinske_pomoci/2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tečaj je osim zdravstvenim radnicima namijenjen i žurnim i spasilačkim službama, a sastoji se od interaktivnih predavanja i radionica vještina

Foto: PU karlovačka

Suradnjom Policijske uprave karlovačke i Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije danas 13. travnja započelo se sa ciklusom edukacije policijskih službenika za pružanje prve nužne medicinske pomoći.
 
Edukacijom su obuhvaćeni policijski službenici za zaštitu državne granice i interventne policije, a današnja edukacija prva je u nizu. Radi se o modularnom tečaju pod nazivom Osnovni postupci održavanja života odraslih osoba uz primjenu AVD-a i zaustavljanje krvarenja koji je interaktivni specijalizirani tečaj Edukacijsko simulacijskog centra EduKaSim Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije.
 
Modularni tečaj, osim zdravstvenim radnicima, namijenjen je između ostalog i žurnim i spasilačkim službama, a sastoji se od interaktivnih predavanja i radionica vještina te scenarija i simulacija iznenadnog srčanog zastoja kod odraslih osoba. Osim navedenog ovom modularnom tečaju dodana je i radionica zbrinjavanja krvarenja.
 
Na današnjoj prvoj edukaciji koja je održana u prostorijama PGP Cetingrad uz predstavnike Policijske uprave karlovačke nazočio je i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije Perica Vucelić.
 

Pisane vijesti