Edukacija osoba starije životne dobi o samozaštitnom ponašanju

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/Edukacija_osoba_starije_zivotne_dobi_o_samozastitnom_ponasanju/1.jpg
  • Slika

Svjetski je dan društvenih mreža pa je današnja edukacija bila usmjerena i na to kako sigurno komunicirati putem društvenih mreža i izbjeći prijevare od strane nepoznatih osoba

Foto: PU karlovačka

​Danas, 30. lipnja u Crvenom križu Karlovac za korisnike usluga Crvenog križa, koji su starije životne dobi, održana je edukacija o samozaštitinom ponašanju. Policijska službenica za nadzor, planiranje - prevenciju osobe starije životne dobi upoznala je na koji način se mogu zaštititi od drskih krađa te prijevara na kućnom pragu, ali i sve učestalijih prijevara putem interneta.
 
Kako se 30. lipnja obilježava Svjetski dan društvenih mreža edukacija je posebice bila usmjerena na to kako sigurno komunicirati putem društvenih mreža i izbjeći prijevare od strane nepoznatih osoba. Bez obzira na svoju životnu dob i osobe starije životne dobi služe se modernom tehnologijom i elektroničkim načinima komunikacije kako bi se povezali i s drugim osobama, ali i bili u kontaktu s članovima obitelji. Upravo iz tih razloga kroz edukaciju im je ukazano kako se na siguran način služiti internetom, da ne odaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama, ne uplaćuju novčana sredstva nepoznatim osobama, a ukoliko zaprime prijetnju putem moderne tehnologije, bilo da je upućena pozivom ili nekom internet aplikacijom, istu prijave policiji.
 
Više informacija o samozaštitnom ponašanju dostupno je u našem letku ZLATNA JESEN.
 

Pisane vijesti