Edukacija djece u vrtiću Švarča

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/Vrtić_Švarča_254.2022/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska uprava karlovačka uključila se u provođenje projekta "Sigurnije škole i vrtići“

Foto: PU karlovačka

Danas, 25. travnja u Dječjem vrtiću Četiri rijeke, vrtić Švarča, policijski službenici za nadzor, planiranje - prevenciju Policijske uprave karlovačke održali su edukaciju na temu trgovanja ljudima i sigurnosti u prometu.
 
Naime, vrtić Švarča se ove godine aktivno posvetio provođenju projekta Sigurnije škole i vrtići, a koji je u organizaciji Hrvatskog crvenog križa i Ministarstva znanosti i obrazovanja. U provođenju ovog projekta uključile su se žurne službe, a među njima i Policijska uprava karlovačka. Cilj projekta je poboljšati znanje i ojačati kompetencije djece i odgojitelja za siguran boravak u vrtićima, pružanje pomoći i postupanje u izvanrednim situacijama.

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u odgojno-obrazovnim ustanovama kontinuirano educiraju djecu i mlade te su tako i danas educirali mališane u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Karlovac. Tom prilikom su djecu upoznali s različitim kaznenim djelima koja se mogu počiniti prema njima kao i različitim oblicima nasilja, ali i s prometnim pravilima i propisima te su ih uputili kako na siguran način prijeći preko pješačkog prijelaza. Kontinuiranom edukacijom djeca će steći temeljna znanja o prometu i usvojiti će osnove prometne kulture.

 

Pisane vijesti