Dvojica prekršitelja prometnih propisa dovedeni na sud i kažnjeni

Foto: ilustracija

Danas 21. srpnja na nadležni Općinski sud uz optužne prijedloge dovedena su dvojica počinitelja prometnih prekršaja od kojih je jedan i „recidivist“ u činjenju prometnih prekršaja.
 
Naime, radi se o 27-godišnjaku koji je 20. srpnja prije stjecanja prava na upravljanje pod utjecajem alkohola od 1,58 promila upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka te je na raskrižju ulica Mostanje i Logorište u Karlovcu pretjecao kolonu vozila. Također, vozač se odbio podvrgnuti liječničkom pregledu radi utvrđivanja prisutnosti droga u organizmu. Prilikom postupanja policije utvrđeno je i da se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja te je muškarac danas 21. srpnja doveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 25 dana, novčanu kaznu u iznosu od 13.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.
 
U Dugoj Resi je jučer 20. srpnja zaustavljen 48-godišnjak za kojeg je utvrđeno da je upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 3,59 promila. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 10.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Pisane vijesti | Promet i vozila