Dragovoljno predajte oružje i minsko-eksplozivna sredstava bez sankcije

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/Manje_oruzja_manje_tragedija.jpg

Akcijom Manje oružja, manje tragedija je još uvijek bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava

U proteklih tjedan dana građani su policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke dragovoljno predali 320 komada raznog streljiva, dva komada vatrenog oružja i dva minsko-eksplozivna sredstva.
Ujedno, u prvih devet mjeseci 2020. godine građani su policiji dragovoljno predali 8206 komada raznog streljiva, 720 komada raznih minsko-eksplozivnih sredstava (mine, bombe i dr.), 15 komada vatrenog oružja i 5,1 kg eksploziva, a  koje su nedozvoljeno posjedovali i tako izbjegli moguće prekršajne ili kaznene sankcije. Zahvaljujemo im na tome, jer su na takav način otklonili opasnost iz svoje okoline i dali svoj doprinos većoj sigurnosti građana.
 
Svake godine Policijska uprava karlovačka organizira i provodi akciju Manje oružja, manje tragedija, a ove godine akcija je bila provedena u veljači na području nadležnosti Policijske postaje Karlovac i to s ciljem poticanja građana na dragovoljnu predaju dozvoljenog i zabranjenog oružja, a radi sprječavanja tragedija i kažnjivih radnji kojima su uzrok oružje i eksplozivna sredstva.
 

Građani, predajte oružje i minsko-eksplozivna sredstava bez sankcija!

 
Podsjećamo da je još uvijek u tijeku akcija Manje oružja, manje tragedija kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.
 
Protiv građana koji ovakvo oružje i minsko-eksplozivna sredstva prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
 
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u vašem domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje.
 

Pisane vijesti