Dragovoljna predaja streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/AKCIJA MANJE ORUŽJA-brošura 2.jpg

Pozivamo sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija

Foto: ilustracija

Na području Karlovca dvoje je građana policijskim službenicima dragovoljno predalo 5 ručnih bombi, 2 ručna bacača raketa, 190 komada streljiva, 42 komada lovačkih patrona, 18,5 metara štapina, 0,9 kg baruta, 18 upaljača i 9 mina. Predano streljivo i minsko-eksplozivna sredstva su pohranjena te će biti uništena prilikom organiziranog uništavanja.

Podsjećamo građane na akciju Manje oružja, manje tragedija koja omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.
 
Također podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi.
 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon