Dragovoljna predaja oružja i streljiva te pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/Manje_oruzje_manje_tragedija_plakat.jpg

Pozivamo građane da anonimno i bez ikakvih sankcija vrate oružje koje pronađu ili posjeduju. Pozivom na broj 192 učinite prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija  

Foto: ilustracija

U petak 5. veljače, postupajući temeljem dojave građana, policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave karlovačke iz šume na području Gornjeg Sjeničaka, grad Karlovac, izvršili su uklanjanje pronađenih minsko-eksplozivnih sredstava.  Pronađene su četiri protutenkovske mine i 12 upaljača za te mine.
 
Na području nadležnosti Policijske postaje Karlovac i Duga Resa u nedjelju 7. veljače dvoje građana dragovoljno je policiji predalo jednu pušku i ukupno 269 komada raznog streljiva.
 
Podsjećamo građane na akciju Manje oružja, manje tragedija koja omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.
 
Također podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi.
 

Pisane vijesti