Dovršeno kriminalističko istraživanje o fizičkom sukobu više osoba u Ogulinu

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 9. lipnja oko 2,30 sati u Ogulinu, Naselju Struga došlo do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba sedmero muških osoba s područja Ogulina starih od 11 do 46 godina, od kojih su četiri punoljetne osobe bile pod utjecajem alkohola od 0,66 do 1,97 g/kg. Tom prilikom teško su ozlijeđene dvije punoljetne muške osobe, a jedna maloljetna osoba je lakše ozlijeđena.  Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Sudjelovanje u tučnjavi iz čl. 122. Kaznenog zakona protiv svih sudionika nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđena kaznena prijava, a protiv 19-godišnjaka i kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Tjelesna ozljeda iz čl. 117. Kaznenog zakona na štetu maloljetne osobe. Ujedno, ovom događaju prethodila su i dovode se u svezu dva događaja narušavanja javnog reda i mira koja su se dogodila u ulici Bernardina Frankopana u Ogulinu istog dana između 1 i 2,20 sati, kada je došlo do verbalnog i fizičkog sukoba više muških osoba starih od 11 do 46 godina, od kojih je jedna punoljetna osoba bila pod utjecajem alkohola od 1,4 g/kg i koja je tom prilikom lako ozlijeđena. Protiv šest učesnika sukladno čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira nadležnom prekršajnom sudu bit će proslijeđen Optužni prijedlog, a protiv još jedne osobe i Optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira u svezi čl. 9. st. 3. Prekršajnog zakona (prekršajna neodgovornost djeteta).  

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 9. lipnja oko 2,30 sati u Ogulinu, Naselju Struga došlo do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba sedmero muških osoba s područja Ogulina starih od 11 do 46 godina, od kojih su četiri punoljetne osobe bile pod utjecajem alkohola od 0,66 do 1,97 g/kg. Tom prilikom teško su ozlijeđene dvije punoljetne muške osobe, a jedna maloljetna osoba je lakše ozlijeđena.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Sudjelovanje u tučnjavi iz čl. 122. Kaznenog zakona protiv svih sudionika nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđena kaznena prijava, a protiv 19-godišnjaka i kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Tjelesna ozljeda iz čl. 117. Kaznenog zakona  na štetu maloljetne osobe.

Ujedno, ovom događaju prethodila su i dovode se u svezu dva događaja narušavanja javnog reda i mira koja su se dogodila u ulici Bernardina Frankopana u Ogulinu istog dana između 1 i 2,20 sati, kada je došlo do verbalnog i fizičkog sukoba više muških osoba starih od 11 do 46 godina, od kojih je jedna punoljetna osoba bila pod utjecajem alkohola od 1,4 g/kg i koja je tom prilikom lako ozlijeđena.

Protiv šest učesnika sukladno čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira nadležnom prekršajnom sudu bit će proslijeđen Optužni prijedlog, a protiv još jedne osobe i Optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira u svezi čl. 9. st. 3. Prekršajnog zakona (prekršajna neodgovornost djeteta). 



Stranica