Dodatne informacije vezane za prometnu nesreću prevrtanja teretnog vozila na autocesti A1

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/Autocesta1.jpg

Policijski službenici su u roku od nekoliko minuta stigli na mjesto nesreće te poduzeli neophodne mjere u cilju sigurnosti prometa

Foto: ilustracija
 
S obzirom da je jučer, 20. prosinca, u večernjim satima Operativno-komunikacijskom centru policije Policijske uprave karlovačke upućeno više od stotinu poziva građana koji su se zatekli u koloni vozila na autocesti Zagreb- Karlovac, a zbog prometne nesreće koja se dogodila u 18.30 sati na 37. kilometru autoceste A1 u smjeru juga, dajemo sljedeću obavijest.
 
Nakon što je 53-godišnji državljanin Poljske teretnim vozilom poljskih nacionalnih oznaka izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, došlo je do prekida prometovanja autocestom do 22.41 sat. Policijski službenici Postaje prometne policije Karlovac su u roku od nekoliko minuta stigli na mjesto nesreće te poduzeli neophodne mjere u cilju sigurnosti prometa, ali zbog velikog priljeva vozila došlo je do stvaranja kolone od oko 3 kilometara. Nakon konzultacije s Hrvatskim autocestama, u 19.35 sati na čvoru Jastrebarsko postavljeni su znakovi za preusmjeravanje prometa na državnu cestu D1, a u 20.14 sati na mjesto nesreće pristigla je i dizalica radi uklanjanja teretnog vozila. Razlog stvaranja kolone je sporost odgovornih osoba u Hrvatskim autocestama koji su trebali osigurati uklanjanje teretnog vozila koje je bilo zapriječeno na kolniku.
 
U 22.40 sati teretno vozilo je djelomično pomaknuto s trake za pretjecanje vozila i nakon toga se promet počeo odvijati jednim prometnim trakom. U 23.00 sata su policijski službenici završili očevid te je u 3.15 sati teretno vozilo uklonjeno, kolnik je očišćen i promet je u potpunosti normaliziran.
 
Ovom prilikom još jednom izražavamo žaljenje zbog kolone na autocesti kao i zbog svih građana koji su se tamo zatekli i koji su bili opravdano ljuti ili nervozni, ali je policija u suradnji s Hrvatskim autocestama napravila sve što je mogla i trebala u navedenoj situaciji, a u odnosu na okolnosti koje su dovele do prekida prometa.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila