Dan sigurnijeg Interneta i edukacija mladih

Slika PU_KA/PU_info/2015/Prijevara_putem_interneta/naslovnica.jpg

Foto: ilustracija

Pod motom Odigraj svoju ulogu za bolji Internet 9. veljače u više stotina zemalja obilježava se Dan sigurnijeg Interneta. 

Kako bi dali svoj doprinos i senzibilizirali javnost, posebice mlade o opasnostima s kojima se mogu susresti prilikom korištenja suvremenih tehnologija, policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave karlovačke tijekom godine educiraju mlade o ovisnostima o Internetu. U protekloj 2015. godini kroz edukativna predavanja na području karlovačke županije obuhvaćeno je 595 učenika osnovnih i 372 učenika srednjih škola. U ovoj godini odrađena su predavanja u jednoj srednjoj školi u Karlovcu, a u narednom periodu na temu ovisnosti o Internetu bit će educirani i učenici drugih srednjih škola. Također u veljači su u planu edukacije učenika u dvije srednje škole u Karlovcu i Dugoj Resi u okviru koje će biti obuhvaćeni učenici iz šest razrednih odjeljenja.

Podsjećamo da je cilj ove aktivnosti osvijestiti mlade o opasnostima s kojima se mogu susresti prilikom korištenja suvremenih tehnologija te ih uputiti o načinima sigurnog korištenja Interneta, a posebice:

• mogućnostima zlouporaba suvremene tehnologije kao što su računala i mobiteli te Internet i društvene mreže
• vrstama i načinu prevencije vršnjačkog nasilja i kaznenih djela na štetu djece proizašlih iz zlouporabe Interneta
• načinima povećanja sigurnosti korištenja Interneta, prvenstveno kada ga koriste djeca, ali i svi ostali članovi društva.

 Sve korisnike Interneta, posebice djecu i mlade podsjećamo da budu odgovorni i razmišljaju o sigurnosti. Savjete za sigurno korištenje Interneta pročitajte na poveznici u korisnom linku.
 



Stranica