Dan sigurnijeg interneta

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/Dan_sigurnijeg_interneta/Cetingrad 2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj je skrenuti pozornost na sigurniju i odgovorniju upotrebu online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima

Foto: PU karlovačka

Dan sigurnijeg interneta obilježava se u Hrvatskoj i u svijetu svake godine drugi utorak u veljači, a ove godine je to 8. veljače. Cilj je, kroz razne preventivne aktivnosti, skrenuti pozornost na sigurniju i odgovorniju upotrebu online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima kojima se na ovaj način nastoji podići svijest o sigurnosti interneta.
 
Danas je internet neizostavan dio našega društva koji ima svoje izazove i opasnosti. Dostupan je svima, omogućava brz i lak pristup informacijama, glazbi, igri i jednostavniju komunikaciju. Moderna tehnologija ima mnoge prednosti i unapređuje kvalitetu života, ali isto tako ako se ne koristi na primjeren način, poštujući pravila komunikacije i ne vodeći računa o sigurnosti i zaštiti svih uključenih, može imati negativne posljedice.
 
Policijska uprava karlovačka priključila se obilježavanju Dana sigurnijeg interneta u suradnji s Gradskim kazalištem Zorin dom održavajući predstavu DIS(LIKE). Predstava je danas održana za učenike od 4. do 8. razreda u Osnovnoj školi Vojnić i Osnovnoj školi Cetingrad. Cilj predstave je najmlađe informirati o opasnostima na društvenim mrežama, upoznati ih s oblicima nasilja i potaknuti ih na sigurno korištenje interneta i društvenih mreža.
 
Izuzetno je važno služiti se internetom na siguran način, izbjegavati linkove s nepoznatim stranicama i ne dogovarati susrete s nepoznatim osobama pogotovo kada su u pitanju najmlađi (djeca) koji dosta vremena provode uz svoje pametne mobitele, računala i tablete koristeći se raznim aplikacijama kao što su: Skype, Microsoft Teams, Jitsi, WhatsApp, Viber, Messenger i dr.         

Sve korisnike interneta, posebice djecu i mlade podsjećamo da budu odgovorni i razmišljaju o sigurnosti. Svaki oblik kažnjive vrste nasilja potrebno je obavezno prijaviti policiji pozivom na 192, dolaskom u policijsku postaju ili on line prijavom na Red Button.


 

Pisane vijesti