Dan otvorenih vrata – prezentirano zanimanje policajac/policajka

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Dan_otvorenih_vrata_Karlovac_1205.2023/1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Biti policajac je časno, hrabro, zanimljivo i humano zanimanje, a policijski posao je poziv i radi se srcem. Postani i ti dio našeg tima i uvjeri se u to!

Foto: PU karlovačka

​Danas 12. svibnja u dvorani Tehničke škole u Karlovcu mladima iz karlovačkih srednjih škola predstavljeno je policijsko zanimanje. Kako bi animirali što više mladih za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, ali i u program srednjoškolskog obrazovanja (u III. razred srednje škole) Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ i Policijska škola „Josip Jović“ zajedno s policijskim upravama pokrenuli su niz promotivnih aktivnosti.

U vrijeme provođenja aktivnosti postavljeni su info pultevi s opremom i tehnikom koju policija koristi u svakodnevnom radu, gdje su se zainteresirani mogli upoznati sa svim segmentima rada i rodovima policije (temeljna, kriminalistička, prometna, granična i interventna policija, protueksplozijski odjel) te razgovarati s policijskim službenicima o temama za koje pokažu interes. Demo tim Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke održao je pokaznu vježbu tehnike samoobrane, što je svakako najviše privuklo pažnju i oduševilo učenike, ali i njihove nastavnike i profesore.




Načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Car nazočio je na ovoj aktivnosti i pozvao mlade da postanu dio tima MUP-a i zajedno s nama pridonesu većoj sigurnosti naše zajednice. Istaknuo je kako nam je želja da što više mladih dođe u naše redove, nudimo im sigurnu plaću, zanimljiv i dinamičan posao.

Tijekom programa mladi su se imali priliku upoznati s otvorenim natječajima i uvjetima za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u ovoj godini i za upis učenika u 3. razred Policijske škole „Josip Jović“.

Pozivamo sve one koji su završili srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju, hrvatski su državljani, mlađi su od 28 godina, ispunjavaju i ostale potrebne uvjete, a posebice imaju želju postati policajci i policajke, da se prijave na natječaj koji je otvoren do 15. kolovoza 2023. godine.

Oni učenici koji žele upisati treći razred srednje policijske škole mogu se prijaviti na natječaj koji je otvoren do 1. kolovoza 2023.

Sve informacije o tome, možete pronaći na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik", ali i na društvenim mrežama:
Više informacija nalazi se na poveznici: Postani policajac/policajka.

Stranica