Dan ljubaznosti u prometu proveden i u Vojniću

  • Slika /PU_KA/PU_info/2020/Dan_ljubaznosti_u_prometu_Vojnić/2.jpg
  • Slika

Priznanja i nagrade savjesnim vozačima uručili su načelnik Općine Vojnić Nebojša Andrić i načelnik Policijske postaje Vojnić Ivan Kalić  

Foto: PU karlovačka

Nakon Karlovca, Ogulina, Ozlja, Duge Rese i Slunja i u Vojniću je provedena akcija Dan ljubaznosti u prometu. Prošlog tjedana policijski službenici Policijske postaje Vojnić su na svom području prvi puta proveli preventivnu akciju Dan ljubaznosti u prometu, a priznanja i nagrade savjesnim vozačima uručili su načelnik Općine Vojnić Nebojša Andrić i načelnik Policijske postaje Vojnić Ivan Kalić.

Preventivna akcija Dan ljubaznosti u prometu provodi se s ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima. Od vozača se očekuje da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i rukom daju znak pješacima da prijeđu cestom čime aktivno sudjeluju u poznavanju prometne kulture. Policijska postaja Vojnić aktivnost je provela u suradnji s Općinom Vojnić te Savjetom za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije.

Pisane vijesti | Promet i vozila