Dan bez poginulih u prometu na prometnicama PU karlovačke - 21. rujan

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/Dan_bez_poginulih_u_prometu_2022/3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

 Od 16. do 22. rujna održani su Dani sigurnosti u prometu

Foto: PU karlovačka

U razdoblju od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske mreže prometne policije ROADPOL, diljem Europe, Republike Hrvatske i na području Policijske uprave karlovačke održani su Dani sigurnosti u prometu, pod geslom Ostani živ i spasi živote. Projekt se održava u suradnji s Europskom komisijom te se uvijek odvija istovremeno s Europskim tjednom mobilnosti.
 
Svrha provođenja ove aktivnosti je ukazati na opasnosti u prometu te smanjiti broj prometnih nesreća i stradavanje u prometu stoga su policijski službenici proveli preventivno-represivne akcije prvenstveno s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja.

U srijedu, 21. rujna, obilježio se Dan bez poginulih u prometu. Tijekom toga dana na području Policijske uprave karlovačke nisu evidentirane prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama, međutim u razdoblju od 16. do 22 rujna, za vrijeme provođenja ovog projekta, evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe smrtno stradale. U navedenom razdoblju evidentirana je jedna prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom i 10 s materijalnom štetom.
 
Tijekom provođenja Dana sigurnosti u prometu policijski službenici su vozačima uručivali prigodne letke na temu sigurnosti u prometu pod sloganom Ostani živ i spasi živote drugih, a vozači su potpisivanjem Prisege o poželjnom i odgovornom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu aktivno udjelovali u projektu. Potpisivanjem prisege aktivnosti su se odazvali i pripadnici interventne i granične policije te službenici carine.

Još jednom podsjećamo sve sudionike u prometu da se i dalje pridržavaju svih prometnih propisa tako da svatko bude siguran!
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila