Četvorica muškaraca kazneno prijavljena zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/policija_natpis.jpg

Muškarce se sumnjiči da su nabavljali te na širem karlovačkom i ozaljskom području i području Vojnića, preprodavali razne vrste droga, od kojih najčešće kokain

Foto: ilustracija

​Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave karlovačke dovršili su višemjesečno, opsežno kriminalističko istraživanje vezano za kaznena djela iz domene kriminaliteta droga kojim su obuhvaćena četiri hrvatska državljana.

Postupajući temeljem operativnih saznanja i sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga, policijski službenici poduzimali su mjere i radnje s ciljem utvrđivanja činjenica i prikupljanja materijalnih dokaza što je rezultiralo uhićenjem trojice muškaraca u dobi od 25, 26 i 31 godinu, a zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Trojicu uhićenih muškaraca sumnjiči se da su od prosinca 2022. godine do 14. travnja 2023. godine nabavljali i preprodavali razne vrste droga, od kojih najčešće kokain, i to na širem karlovačkom i ozaljskom području te području Vojnića, a još jednog muškarca (23) da je posredovao u prodaji droge, čime su zajedno počinili najmanje 16 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.
 
U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu obavljene su pretrage domova, drugih prostorija i vozila kojima se koriste osumnjičenici te je pronađena i oduzeta manja količina raznih vrsta droga, pribor za konzumiranje droga i vaga te novac za koji se sumnja da potječe od prodaje droge.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama svu četvoricu osumnjičenika kazneno prijavljuje. Trojica osumnjičenih muškaraca (25, 26, 31)  predana su pritvorskom nadzorniku, dok će protiv 23-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu kaznena prijava biti podnesena redovnim putem.

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke kontinuirano poduzimaju aktivnosti te će i dalje nastaviti provoditi ciljane i usmjerene aktivnosti, s intenzivnim mjerama ulične redukcije u suzbijanju zlouporabe droga i nedozvoljene distribucije tj. dilanja droga.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon