Autocestom A1 u kombi vozilu prevozili 136,8 kilograma cannabis marihuane

  • Slika /PU_KA/PU_info/2019/Zapljena_136,8_kg_droge_na_A1/5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ovo je druga najveća pojedinačna zapljena te vrste droge ove godine na karlovačkom području na autocesti A1

U nedjelju 23. lipnja u blizini naplatne postaje Novigrad na Dobri, autoceste A1, policijski službenici Ravnateljstva policije koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija zaustavili su kombi vozilo makarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak, a kao suvozač u vozilu se nalazio 50-godišnjak, oboje hrvatski državljani. Vizualnim pregledom unutrašnjosti vozila uočeno je više vreća ispunjenih nepoznatom materijom za koju se posumnjalo da bi se moglo raditi o drogi cannabis marihuani. Angažiran je službeni pas za detekciju droga uz pomoć kojeg je izvršen pregled te je dobivena pozitivna reakcija na drogu.

Daljnje postupanje preuzeli su policijski službenici Policijske uprave karlovačke koji su temeljem Naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu izvršili pretragu vozila kojom prilikom je u više vreća pronađeno 136,8 kilograma suhe biljne materije za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o drogi cannabis marihuani. Pronađena droga bit će dostavljena na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske uprave karlovačke utvrdili su da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske pločice te u odnosu na ove okolnosti policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama 30-godišnjak i 50-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku te će uz kaznenu prijavu biti dovedeni na nadležno državno odvjetništvo. U cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja, kriminalističko istraživanje se nastavlja.

U ovoj godini ovo je druga najveća pojedinačna zapljena te vrste droge na karlovačkom području, a podsjetimo prva je bila u travnju ove godine kada je, također na autocesti A-1, zaplijenjeno 170,6 kilograma cannabis marihuane. Ovo je još jedan u nizu rezultat aktivnosti policije koje se provode s ciljem podizanja razine sigurnosti i sprečavanja nezakonitih radnji na autocesti A1.

Rezultate kriminalističkog istraživanja na konferenciji za medije danas su prezentirali zamjenik načelnika Policijske uprave karlovačke Josip Rohaček i voditelj Odjela kriminaliteta droga Bruno Kendjel.
 
 

Stranica | Istraživanja i analize | Kaznena djela i zakon