Aktivnosti vezane uz projekt "Zdrav za 5"

U suradnji policije, Karlovačke županije, Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, a uz pokroviteljstvo i pomoć tvrtki Čistoća i Zelenilo iz Karlovca u tijeku je provođenje projekta Zdrav za 5 – druge komponente projekta pod nazivom Zelena čistka. U sklopu provođenja projekta policijski službenici za prevenciju održali su edukativna predavanja s ciljem mijenjanja stavova i štetnih navika, usvajanja zdravih stilova života, te podizanja razine svijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja, podizanja razine javne svijesti o važnosti i potrebi zaštite okoliša i prirode, jačanja međusektorske suradnje u području zaštite okoliša i prirode kroz izgradnju sigurnog i zdravog okoliša za kvalitetno odrastanje mladih i jačanje zajednice.
Ujedno u sklopu ovog projekta u ponedjeljak, 22. travnja na prostoru starog grada Dubovca u Karlovcu 130 učenika osnovnih i srednjih iz Karlovca sa svojim nastavnicima, profesorima i pedagozima čistit će i uređivati okoliš na toj lokaciji.
Također, ista akcija bit će provedena u Ogulinu u petak, 19. travnja, a u Slunju u subotu, 20. travnja, kojom prilikom će djelatnici PP Slunj i ronioci Interventne jedinice policije čistiti korito rijeke Slunjčice. Uz prethodno navedene aktivnosti dodatno će se učenicima, pješacima, biciklistima i vozačima koji se zateknu na spomenutim mjestima prezentirati kako izgleda svijet osobe pod utjecajem alkohola kroz tzv. pijane naočale, a kako bi se jasno poslala poruka akcije koja glasi: NE drogi, NE alkoholu i NE igrama na sreću – ŽIVI ZDRAVO, BUDI ZDRAV JER ČIST OKOLIŠ JE ZDRAVA BUDUĆNOST.



Stranica