Aktivnosti prometne policije

Slika PU_KA/MUP_slike/policija02.jpg

Policija je u proteklom tjednu na području Policijske uprave karlovačke provodila redovan nadzor svih sudionika u prometu s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama. Prilikom nadzora prometa na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave karlovačke u razdoblju od 11. do 17. lipnja zatečen je jedan višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Vozač je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2.32 promila te je uhićen i priveden na Prekršajni sud Karlovac koji mu je pravomoćnim rješenjem odredio kaznu zatvora od 17 dana. U istom razdoblju na području Policijske uprave karlovačke evidentirana je 21 prometna nesreća od kojih je 11 s materijalnom štetom i 10 s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teško ozlijeđene dok je 5 osoba lakše ozlijeđeno. Policijski službenici su utvrdili ukupno 464 prometna prekršaja od kojih izdvajamo, nepropisna brzina 167 prekršaja, korištenje mobitela za vrijeme vožnje 20 prekršaja, nekorištenje sigurnosnog pojasa 56 prekršaja, a 17 vozača su isključena iz prometa zbog nedozvoljene koncentracije alkohola u krvi. Najveća izmjerena koncentracija alkohola je 2,23 promila utvrđena je kod 38-godišnjeg vozača na području Duga Rese. U narednom periodu policijski službenici će pojačano nadzirati sudionike u prometu s ciljem podizanja razine sigurnosti te sankcioniranja svih vozača koji bezobzirno krše prometne propise.  

Foto: ilustracija

Policija je u proteklom tjednu na području Policijske uprave karlovačke provodila redovan nadzor svih sudionika u prometu s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.
 
Prilikom nadzora prometa na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave karlovačke u razdoblju od 11. do 17. lipnja zatečen je jedan višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Vozač je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2.32 promila te je uhićen i priveden na Prekršajni sud Karlovac koji mu je pravomoćnim rješenjem odredio kaznu zatvora od 17 dana.

U istom razdoblju na području Policijske uprave karlovačke evidentirana je 21 prometna nesreća od kojih je 11 s materijalnom štetom i 10 s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teško ozlijeđene dok je 5 osoba lakše ozlijeđeno.
 

Policijski službenici su utvrdili ukupno 464 prometna prekršaja od kojih izdvajamo, nepropisna brzina 167 prekršaja, korištenje mobitela za vrijeme vožnje 20 prekršaja, nekorištenje sigurnosnog pojasa 56 prekršaja, a 17 vozača su isključena iz prometa zbog nedozvoljene koncentracije alkohola u krvi.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola je 2,23 promila utvrđena je kod 38-godišnjeg vozača na području Duga Rese.

U narednom periodu policijski službenici će pojačano nadzirati sudionike u prometu s ciljem podizanja razine sigurnosti te sankcioniranja svih vozača koji bezobzirno krše prometne propise.
 



Stranica