Akcija „Mir i dobro“ provedena u osnovnoj školi u Ogulinu

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/Mir_i_dobro/MID6.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Roditelji, budite odgovorni i ne dopustite djeci da rukuju pirotehničkim sredstvima

Foto: MUP i PU karlovačka

S ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, kao i opće sigurnosti građana, i ove godine u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana na području Policijske uprave karlovačke, u vremenu od 11. prosinca 2023. godine do 7. siječnja 2024. godine provodi se operativna akcija Mir i dobro čiji je prvenstveni cilj upozoriti građane na opasnost od zlouporabe oružja, eksplozivnih i rasprskavajućih sredstava.
 
Povodom toga, policijski službenik za nadzor, planiranje - prevenciju Policijske uprave karlovačke Željko Pavlić je jučer, 14. prosinca, za učenike 7. razreda u Osnovnoj školi Ivane Brlić - Mažuranić u Ogulinu održao edukativno predavanje s ciljem sprječavanja nezakonite uporabe pirotehničkih i drugih eksplozivnih sredstva kako bi se preveniralo i spriječilo stradavanje djece. 
 
Posljedice korištenja pirotehnike mogu biti ozbiljne i trajne, naročito kod djece. To mogu biti oštećenja šaka i prstiju, lica i očiju u kombinaciji s opeklinama koje oštećuju funkcionalne dijelove šake, živce i tetive.

Roditelji, budite odgovorni i ne dopustite djeci da rukuju pirotehničkim sredstvima. Kako biste izbjegli neželjene posljedice, ne poklanjajte djeci nešto od čega bi mogli stradati. Petarde nisu igračke. Savjetujte djecu da ne diraju neaktivirana pirotehnička sredstva, ne rastavljaju ih i ne pomiču.
 
Najbolja preventiva jest nekorištenje pirotehnike i drugih eksplozivnih i ubojitih sredstava jer blagdani se mogu proslaviti i drukčije, ljepše, ugodnije i prije svega svečanije.

Pisane vijesti