Akcija manje oružja, manje tragedija i dalje traje

Jučer je policijskim službenicima u Dugoj Resi građanin dragovoljno predao jednu pušku koja je pohranjena i bit će uništena prilikom organiziranog uništavanja.
 
Također su policijski službenici jučer postupali i temeljem dvije zaprimljene dojave građanina. U rijeci Kupi na području Ozlja građanin je pronašao minsko-ekspolzivno sredstvo te je utvrđeno da se radi o minobacačkoj granati, koja je izuzeta i pohranjena te će biti uništena prilikom organiziranog uništavanja. Druga dojava po kojoj su postupali  je da je građanin u rijeci Mrežnici na području Duge Rese pronašao neeksplodirano sredstvo. Dolaskom posebno obučenih policijskih službenika navedeno sredstvo je uništeno na mjestu pronalaska.
 
Pozivamo i apeliramo na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od ikakvih sankcija prijave policiji, također molimo građane da navedena pronađena sredstva ne vade iz zemlje, vode rijeka i slično već da o tome obavijeste policiju na broj telefona 192 koji će na mjesto pronalaska poslati posebno obučene policijske službenike.

Priopćenja