Akcija Manje oružja, manje tragedija i dalje traje

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/Manje_oruzje_manje_tragedija_plakat.jpg

Još jednom zahvaljujemo svima koji su prepoznali značaj ove akcije i iz svoje okoline uklonili oružje i minsko-eksplozivna sredstva te na taj način pridonijeli sigurnosti

foto: ilustracija

Jučer je policijskim službenicima četvero građana predalo oružje, streljivo i eksplozivna sredstava koje su čuvali u domovima ili pronašli prilikom čišćenja kuća i u prirodi na području grada Slunja, Ozlja, Karlovca i Duga Rese.
 
Policijski službenici su tako preuzeli jedan pištolj, dvije zračne puške, 8 ručnih bombi, 1 tromblonsku minu, 1 minobacačku minu, 1 ručni raketni bacač, 1 protuavionsko streljivo, 5,2 kilograma TNT-a, 2,5 kg plastičnog eksploziva PEP  500 i 971 komad raznog streljiva. Predano oružje i streljivo je pohranjeno te će biti uništeno prilikom organiziranog uništavanja.
 
Još jednom zahvaljujemo svima koji su prepoznali značaj ove akcije i iz svoje okoline uklonili oružje i minsko-eksplozivna sredstva te na taj način pridonijeli sigurnosti.
 
Pozivamo i apeliramo i dalje na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od ikakvih sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, već da o svojoj nakani predaje obavijeste policiju na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. 

Priopćenja