Razriješena kaznena djela Zlouporabe droga

Slika PU_KA/MUP_slike/droga01.jpg

Foto: ilustracija

Policijska uprava karlovačka dovršila je višemjesečno kriminalističko istraživanje u svezi počinjenja kaznenih djela iz domene zlouporabe droga, a kojim je bilo obuhvaćeno više osoba s područja Karlovačke županije.
Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je osam hrvatskih državljana starih između 20 i 42 godine, svi s područja Karlovačke županije, unatrag tri mjeseca počinilo ukupno 38 kaznenih djela Zlouporabe opojnih droga iz članka 173. KZ-a, a koja se odnose na neovlaštenu proizvodnju, prodaju, nuđenje na prodaju i kupovinu radi daljnje prodaje droge cannabis marihuane i amfetamina.
U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršene su pretrage doma i drugih prostorija i tom prilikom pronađeno je i oduzeto 166,3 grama cannabis marihuane, 18 stabljika biljke cannabis marihuane, više digitalnih vaga, dva komada vatrenog oružja i veća količina streljiva.
Zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga, trojica osumnjičenih danas tijekom dana bit će uz kaznenu prijavu dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu.
Napominjemo da je u sklopu ove kriminalističke obrade jednoj osumnjičenoj osobi već određen jednomjesečni pritvor od strane istražnog suca Županijskog suda u Karlovcu, jedna osumnjičena osoba nalazi se na odsluženju kazne zatvora, dok će protiv preostale trojice osumnjičenih kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu biti proslijeđene redovnim putem.



Stranica