Biciklističko hodočašće u Međugorje

Slika PU_KA/PU_info/2011/Biciklisticko_hodocasce_u_Medugorje/Slika.jpg

Foto: IJP (vlč. Zlatko Sudac)

Udruga policije branitelja Jastrebarsko u suradnji s Udrugom Specijalne jedinice policije Grom Karlovac, a uz potporu Policijske uprave karlovačke, organizira biciklističko hodočašće u Međugorje.
Polazak hodočasnika predviđen je za srijedu, 31. kolovoza iz Jastrebarskog u 9 sati iz Ulice Tome Erdödyja Bakača, ispred ulaza u gradsko groblje, a njihov povratak očekuje se 4. rujna. Sudionici u ovom hodočašću su branitelji i još aktivni policijski službenici IJP Policijske uprave karlovačke Ivan Hodak, Saša Poljak i Branko Milas, te branitelji članovi Udruge policije branitelja Jastrebarsko Željko Idžaković, Mladen i Nikola Budinšćak.
Ukupna kilometraža hodočašća je oko 450 kilometara s trasom kretanja i odmora: Jastrebarsko – Karlovac – Slunj – Plitvice - Korenica (31. kolovoza) – Udbina - Knin (1. rujna) - Imotski (2. rujna) - Međugorje (3. rujna).
Hodočašće se organizira kako bi se upoznala šira javnost s postavljanjem Spomenika domovini u Jastrebarskom i to svim žrtvama koje su dale svoj život za samostalnu i neovisnu domovinu Hrvatsku. Idejno rješenje i izradu spomenika osmislio je velečasni Zlatko Sudac. Naime, sami spomenik trebao bi biti do kraja ove godine postavljen u Ulici Tome Erdödyja Bakača, ispred ulaza u gradsko groblje u Jastrebarskom.
Spomenik ovim vrijednim i značajnim umjetničkim djelom na dostojanstven način obilježava svu patnju hrvatskog naroda, stradanja, sve snove i slavne pobjede u stvaranju samostalne i neovisne države Hrvatske, a grad Jastrebarsko i Republika Hrvatska ovim projektom dobivaju posebno mjesto u počasti svim našim žrtvama.
Tijekom hodočašća na trasi kretanja odat će se počast žrtvama Domovinskog rata te će se zapaliti svijeće pred spomenikom prvom poginulom hrvatskom redarstveniku Josipu Joviću na Plitvicama i pred Spomenikom hrvatske pobjede – Oluja 95 u Kninu.



Stranica