Karlovački policajci odlaze na svjetske policijske i vatrogasne igre

Slika PU_KA/PU_info/2011/Svjetske_policijske_i_vatrogasne_igre/Gadjanje.jpg

U vremenu od 26. kolovoza do 5. rujna 2011. godine u New Yorku-u, SAD, održat će se „Svjetske policijske i vatrogasne igre“ na kojima će tijekom desetak dana natjecanja biti zastupljeno 69 sportova, od streljaštva, nogometa, juda, karatea, košarke, jahanja pa sve do obaranja ruku. Na ovim  svjetskim igrama mogu se kao učesnici prijaviti pripadnici vatrogasnih postrojbi te policijski službenici iz više od 70-tak zemalja svijeta.

Cilj ovog natjecanja je stvaranje veza, poznanstva, bratstva i suradnje u profesionalnim zajednicama vatrogasaca i policije kao i edukacija djece o koristima bavljenja sportom. Ovo sportsko događanje bit će ujedno prilika za obilježavanje desete obljetnice napada na WTC 11. rujna 2001. godine.

Na ovom natjecanju očekuje se da će sudjelovati oko 20 000 sudionika i ovo natjecanje će biti najveći ovogodišnji sportski događaj u svijetu. Veće sportsko događanje od ovih igara su jedino Olimpijske igre.

Predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova RH su do sada sudjelovali na sljedećim Igrama: 1995. Peking, 2001. Stockholm, 2003. Barcelona, 2005. Quebec, 2007. Adelaide, 2009. Vancouver i 2010. Andora s tim da su se s natjecanja vraćali s brojnim odličjima od kojih su 17 policijskih službenika osvajači zlatnih medalja.

S ponosom ističemo da će među predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova RH na ovogodišnjim igrama nalaziti tri policijska službenika Policijske uprave karlovačke i to pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju u PP Karlovac, Darko Željković, koji će se natjecati u disciplini tae-kwon-do-a, a u disciplini streljaštva će se natjecati načelnik PU karlovačke Josip Ćelić te policijski službenik Interventne jedinice policije PU karlovačke Vlado Cindrić.

Uz Vladu Cindrića i Josipa Ćelića dva preostala člana streljačke ekipe su policijski službenici ATJ Lučko, Veljko Županić i Dalibor Kocijan koji će na igrama u New Yorku u disciplini streljaštva (PISTOL CENTAR FIRE, precizno i brzo pucanje) predstavljati Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

Želimo im puno sportskih uspjeha. 



Stranica