Zlouporaba osiguranja i nesavjestan rad u službi

Obavještavamo Vas da je provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave karlovačke utvrđena osnovana sumnja da je deset osoba starosti između 22 i 64 godina s područja Vrbovskog i Ogulina počinili kazneno djelo Zlouporabe osiguranja iz čl. 225. Kaznenog zakona na način što su u razdoblju od mjeseca ožujka 2009. godine do mjeseca ožujka 2011. godine prevarili osiguravajuće društvo davanjem lažnih podataka o prometnim nesrećama.  Također je utvrđeno da je 53-godišnjak iz Ogulina osnovano sumnjiv da je počinio kazneno djelo Nesavjesnog rada u službi iz čl. 339. Kaznenog zakona na način što je kao zaposlenik osiguravajućeg društva kršeći pravilnike o procjeni šteta omogućio naprijed prijavljenim osobama naplatu štete iz lažno prijavljenih prometnih nesreća i time oštetio osiguravajuće društvo za 272.872,19 kuna.  Protiv svih počinitelja Općinskom državnom odvjetništvu u Ogulinu proslijeđeno je Posebno izvješće.  

Obavještavamo Vas da je provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave karlovačke utvrđena osnovana sumnja da je deset osoba starosti između 22 i 64 godina s područja Vrbovskog i Ogulina počinili kazneno djelo Zlouporabe osiguranja iz čl. 225. Kaznenog zakona na način što su u razdoblju od mjeseca ožujka 2009. godine do mjeseca ožujka 2011. godine prevarili osiguravajuće društvo davanjem lažnih podataka o prometnim nesrećama.

Također je utvrđeno da je 53-godišnjak iz Ogulina osnovano sumnjiv da je počinio kazneno djelo Nesavjesnog rada u službi iz čl. 339. Kaznenog zakona na način što je kao zaposlenik osiguravajućeg društva kršeći pravilnike o procjeni šteta  omogućio naprijed prijavljenim osobama naplatu štete iz lažno prijavljenih prometnih nesreća i time oštetio osiguravajuće društvo za 272.872,19 kuna.

Protiv svih počinitelja Općinskom državnom odvjetništvu u Ogulinu proslijeđeno je Posebno izvješće. 



Stranica