Ribnik – Zlouporaba položaja i ovlasti

Slika PU_KA/MUP_slike/auto_policija07.jpg

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su petero slovenskih državljana starih od 38 do 62 godine, kao odgovorne osobe u trgovačkom društvu iz Ribnika, sačinjavali fiktivne zapisnike o sjednicama nadzornog odbora u koje su evidentirali fiktivne odluke da se dvojici slovenskih državljana starih 38 i 44 godine daju pozajmice bez uvjetovanja ili poduzimanja bilo kakovih pravnih radnji sa ciljem povrata tih pozajmica koje su im u više navrata isplaćene u razdoblju od 2006. do 2008. godine. Tim pozajmicama su slovenski državljani stari 38 i 44 godina na štetu trgovačkog društva iz Ribnika pribavili protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 2.024.000,00 kuna.  Zbog osnovane sumnje da su petero slovenskih državljana počinili više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 337. KZ-a protiv njih je Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno posebno izvješće.  

Foto: ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su petero slovenskih državljana starih od 38 do 62 godine, kao odgovorne osobe u trgovačkom društvu iz Ribnika, sačinjavali fiktivne zapisnike o sjednicama nadzornog odbora u koje su evidentirali fiktivne odluke da se dvojici slovenskih državljana starih 38 i 44 godine daju pozajmice bez uvjetovanja ili poduzimanja bilo kakovih pravnih radnji sa ciljem povrata tih pozajmica koje su im u više navrata isplaćene u razdoblju od 2006. do 2008. godine.
Tim pozajmicama su slovenski državljani stari 38 i 44 godina na štetu trgovačkog društva iz Ribnika pribavili protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 2.024.000,00 kuna.
Zbog osnovane sumnje da su petero slovenskih državljana počinili više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 337. KZ-a protiv njih je Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno posebno izvješće.



Stranica