Međunarodni sastanak predstavnika hrvatske policije i policije Unsko-sanskog kantona

Slika PU_KA/PU_info/2011/Medunarodni_sastanak_MUP_RH_BIH/bosanci1.jpg

Foto: MUP Unsko-sanski kanton

Jučer, 24. svibnja 2011. godine, u Bihaću, u BIH, održan je radni sastanak između predstavnika policije Republike Hrvatske i predstavnika policije Unsko-sanskog kantona.

Predstavnike policije Republike Hrvatske, koje je predvodio načelnik PU karlovačke Josip Ćelić i izaslanik Glavnog ravnatelja policije, načelnik Odjela za nezakonite migracije Ravnateljstva policije, Uprave za granicu Loris Kozlevec, ugostili su ministar MUP-a Unsko-sanskog kantona Šefik Smlatić te komesar policije Stevo Trninić sa suradnicima.

Tema radnog sastanka odnosila se na međusobnu suradnju policija susjednih država s posebnim naglaskom na otkrivanje i sprečavanje svih oblika organiziranog kriminaliteta. Također se ukazalo na nadolazeću turističku sezonu i na dolazak Svetog oca Benedikta XVI. u Hrvatsku s naglaskom na što bolju sigurnost i protočnost prilikom prelaska državne granice.

Na sastanku je suradnja ovih dviju policija ocjenjena vrlo uspješnom, a u cilju što bolje sigurnosti ovakva suradnja će se i dalje nastaviti. 
 



Stranica