Udruga SJP Grom – ultra maratonom obilježava 20. obljetnicu akcije Krvavi Uskrs 1991.

Slika PU_KA/PU_info/2011/Ultra_maraton/Maratonci.jpg

Foto: PU karlovačka

U povodu obilježavanja 20. obljetnice akcije Krvavi Uskrs 1991. i pogibije prvog redarstvenika Josipa Jovića, Udruga Specijalne jedinice policije Grom zajedno s Ministarstvom unutarnjih poslova RH, organizira ultra maraton od Karlovca do Plitvica.

Maraton počinje u srijedu, 30. ožujka u 21 sat i trajat će do četvrtka, 31. ožujka oko 11 sati (ukupno 14 sati neprekidno), a njegova dužina je 97 kilometara. Trči se noću na relaciji Karlovac (državna cesta D1) – Plitvice (mjesto pogibije Josipa Jovića).
Maraton je zatvorenog tipa i na njemu će sudjelovati članovi Udruge Specijalne jedinice policije Grom iz Karlovačke županije, a mogu im se pridružiti i hrvatski branitelji – dragovoljci iz Domovinskog rata.

Cilj ovog maratona je dostojno obilježavanje i trajno sjećanje na žrtve, stradavanja, ranjene, poginule, nestale, ali i na pobjede, podvige, uspjehe, herojska djela i ideale pripadnika specijalne policije tijekom Domovinskog rata u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, a posebice dostojno obilježavanje pogibije prvog hrvatskog redarstvenika u Domovinskom ratu Josipa Jovića.



Stranica