Mirno okupljanje i javni prosvjed u Karlovcu

Slika PU_KA/MUP_slike/auto_policija07.jpg

Obavještavamo svekoliko građanstvo da će danas, 9. ožujka u vremenu od 19 do 22 sata tijekom prijavljenog mirnog okupljanja i javnog prosvjeda u Karlovcu, na Trgu bana Josipa Jelačića, policijski službenici Policijske uprave karlovačke provoditi osiguranje skupa na užem i širem prostoru, te okolnom području, a ujedno će primjenjivati policijsku ovlast snimanja na javnom mjestu sukladno članku 79. stavak 1. i 2. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima (Narodne novine broj: 76/09), te članku 118. Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika. Podsjećamo da sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju sudionicima mirnog okupljanja i javnog prosvjeda kao i osobama koje se kreću prema mjestu održavanja mirnog okupljanja i javnog prosvjeda, zabranjeno je nošenje oružja ili predmeta pogodnih za nanošenje ozljeda te alkoholnih pića. Također zabranjeno je nositi odoru, dijelove odore, odjeću, oznake ili druga obilježja kojima se poziva ili potiče na rat ili uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti. U slučaju pronalaska takovih stvari i predmeta isti će se oduzimati, a spram osoba kod kojih se isti zateknu poduzimat će se zakonom propisane mjere i radnje.

Foto: ilustracija

Obavještavamo svekoliko građanstvo da će danas, 9. ožujka u vremenu od 19 do 22 sata tijekom prijavljenog mirnog okupljanja i javnog prosvjeda u Karlovcu, na Trgu bana Josipa Jelačića, policijski službenici Policijske uprave karlovačke provoditi osiguranje skupa na užem i širem prostoru, te okolnom području, a ujedno će primjenjivati policijsku ovlast snimanja na javnom mjestu sukladno članku 79. stavak 1. i 2. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima (Narodne novine broj: 76/09), te članku 118. Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika. Podsjećamo da sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju sudionicima mirnog okupljanja i javnog prosvjeda kao i osobama koje se kreću prema mjestu održavanja mirnog okupljanja i javnog prosvjeda, zabranjeno je nošenje oružja ili predmeta pogodnih za nanošenje ozljeda te alkoholnih pića. Također zabranjeno je nositi odoru, dijelove odore, odjeću, oznake ili druga obilježja kojima se poziva ili potiče na rat ili uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti.
U slučaju pronalaska takovih stvari i predmeta isti će se oduzimati, a spram osoba kod kojih se isti zateknu poduzimat će se zakonom propisane mjere i radnje. 



Stranica