Obilježavanje 20-te godišnjice osnivanja SJP "Grom" PU KA

Slika PU_KA/PU_info/2011/20_ta_godisnjica_osnivanja_SJP_2/Spomen_soba.jpg

Foto: PU karlovačka

Danas 3. ožujka u sjedištu Interventne jedinice policije u Malom Erjavcu, izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova i Policijska uprava karlovačka polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, obilježili su 20-tu godišnjicu osnivanja Specijalne jedinice policije "Grom" Policijske uprave karlovačke. Tom prilikom okupljenim obiteljima poginulih i smrtno stradalih policajaca, postrojenim policajcima Interventne jedinice policije, bivšim specijalcima, kao i ostalim uzvanicima obratili su se zapovjednik Interventne jedinice policije PU karlovačke Dražen Perković, načelnik PU karlovačke Josip Ćelić, župan Karlovačke županije Ivan Vučić i izaslanik ministra unutarnjih poslova zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez. Svi su se oni u svom izlaganju prisjetili teških trenutaka i zasluga Specijalne jedinice policije "Grom" Policijske uprave karlovačke u Domovinskom ratu, te im zahvalili u njihovom doprinosu u stvaranju demokratske i neovisne Republike Hrvatske.
20-orici aktivnih policijskih službenika koji su u postrojbi Specijalne jedinice policije, odnosno danas Interventne jedinice policije neprekidno 20 godina, zamjenik glavnog ravnatelja Dražen Vitez, zajedno s načelnikom Policijske uprave karlovačke Josipom Ćelićem uručio je prigodne plakete, te su zajedno otvorili i spomen obilježje u Spomen sobi za sedmoricu poginulih i smrtno stradalih policijskih službenika.
Također, na prostoru Interventne jedinice policije služena je i sveta misa koju je predvodio vojno-redarstveni biskup Juraj Jezerinac



Stranica