Priopćenje – smrtno stradavanje dvije osobe u akumulacijskom jezeru HE Lešće

Slika PU_KA/MUP_slike/auto_policija07.jpg

Foto: ilustracija

Obavještavamo vas da je kriminalističkim istraživanjem provedenim u koordinaciji sa Županijskim i Općinskim državnim odvjetništvom u Karlovcu utvrđeno da je Splićanin star 38 godina, zaposlenik HEP-a, kao odgovorna osoba i voditelj projekta Hidroelektrane Lešće, propustio propisno označiti natpisima i upozorenjima te ograditi ogradom prometnicu Otok na Dobri - Trošmarija koja je potopljena punjenjem akumulacijskog jezera.
Zbog ovog propusta 10. listopada 2010. godine oko 1 sat u mjestu Otok na Dobri, općina Bosiljevo, osobni automobil marke Mercedes, varaždinskih registracijskih oznaka sletio je u akumulacijsko jezero Hidroelektrane Lešće. Nakon slijetanja iz vozila su isplivale dvije osobe i to vozačica 43-godišnjakinja i putnik iz vozila 37-godišnjak dok su dvije osobe 70-godišnjakinja i 25-godišnjak ostali u vozilu te smrtno stradali na mjestu događaja.
Zbog osnovane sumnje da je počinjeno Teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti iz. čl. 271. st. 2. KZ-a u svezi čl. 263. st. 2. KZ-a protiv Splićanina starog 38 godina i odgovorne pravne osobe, Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno je Posebno izvješće. 



Stranica