Razriješeno ubojstvo Ane Klipa iz Latina i uhićenje zbog pokušaja ubojstva policajca PP Ogulin

Slika PU_KA/pu_info/2010/tiskovna_konferencija_ana_klip/Tiskovna_konferencija.jpg

Foto: PU karlovačka

Provedenim kriminalističkim istraživanjem i prikupljenim obavijestima utvrđeno je da je Ogulinac M. M. starosti 25 godina, 30. lipnja 2010. godine oko 10 sati u cilju traženja novca, kroz otključana vrata, ušao u obiteljsku kuću u mjestu Latin, općina Plaški u kojoj je boravila Ana Klipa starosti 88 godina.
S obzirom da se oštećena nalazila na katu kuće u spavaćoj sobi, počinitelj je otišao do spavaće sobe i od oštećene zatražio novac. Kako mu ona nije htjela dati novac, osumnjičeni joj je u predjelu glave zadao udarac šakom i uslijed čega je oštećena pala na pod gdje joj je osumnjičeni zadao više udaraca nogom u predjelu glave, a uslijed čega je oštećena preminula.
Nakon što je usmrtio oštećenu, osumnjičeni je ispreturao stvari u kući u cilju pronalaska novca, a nakon čega je pronašao i otuđio 300 kuna koje je kroz sljedećih par dana potrošio.
Jučer je u 15.30 sati osumnjičeni M. M. uhićen zbog osnovane sumnje da je usmrćivanjem Ane Klipa iz koristoljublja, počinio kazneno djelo Teškog ubojstva iz čl. 91. st. 1. t. 4 KZ-a, a danas tijekom dana bit će uz Posebno izvješće priveden Istražnom sucu Županijskog suda u Karlovcu.
9. srpnja 2010. godine, provođenjem ovog prethodnog kriminalističkog istraživanja, odnosno obradom šireg mjesta događaja, izvršeno je postupanje policijskih službenika na adresi Pothum Plaščanski, općina Plaški kojom prilikom je O. G. starosti 19 godine napao mačetom policijskog službenika PP Ogulin te potom pobjegao u šumu.

Jučer tijekom dana 19-godišnjak je uhićen i on je danas tijekom jutra priveden Istražnom sucu Županijskog suda u Karlovcu zbog osnovane sumnje da je pokušajem usmrćivanja policijskog službenika Policijske postaje Ogulin počinio kazneno djelo Teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 91. st. 1. t. 7. u svezi čl. 33 KZ-a.
Na ovu temu danas je u prostorijama PU karlovačke održana tiskovna konferencija.



Stranica