U mjestu Veljun kod Slunja u teretnom automobilu pronađeno 875 šteka cigareta

Slika PU_KA/pu_info/2010/zaplijena_cigareta_u_veljunu/Cigarete.jpg

Foto: PU karlovačka

Jučer, 22. lipnja u 11.20 sati na DC-1 u mjestu Veljun kod Slunja, policijski službenici Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice povodom blagdana provodili su pojačani nadzor putnika i vozila, a kojom prilikom su u suradnji s policijskim službenicima PU karlovačke, zaustavili teretni automobil marke Mercedes Sprinter, makarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnjak iz Makarske.
Prilikom pregleda vozila u donjem dijelu teretnog prostora uočen je prostor u šasiji zatvoren metalnim pločama, nedostupan za pregled zbog čega su policijski službenici posumnjali da se u tom prostoru nalaze predmeti kaznenog djela. Od Istražnog suca Županijskog suda u Karlovcu zatražen je Nalog za pretragu vozila, a temeljem kojeg je teretno vozilo pretraženo i gdje je u duplom dnu teretnog prostora pronađeno 875 šteka raznih vrsta cigareta s markicama Republike Srbije i Republike Hrvatske za izvoz, a dio cigareta je bio bez markica, bugarske proizvodnje.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja vozač teretnog automobila bit će pušten i protiv njega će Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu biti proslijeđena Kaznena prijava zbog počinjenog  kaznenog djela Izbjegavanje carinskog nadzora iz čl. 298. KZ-a, a zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o trošarini Carinarnici u Karlovcu bit će proslijeđena Obavijest o počinjenom prekršaju.
Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja načina i mjesta krijumčarenja ovih cigareta u Republiku Hrvatsku.
Na ovu temu danas je u prostorijama PU karlovačke održana tiskovna konferencija.



Stranica