Radni sastanak između PU KA i MUP-a Unsko-sanskog kantona BIH

Slika PU_KA/pu_info/2010/radni_sastanak_pu_ka_i_mup-a_unsko-sanskog_kantona_bih/Radni_sastanak.jpg

Foto: PP Slunj

U ponedjeljak, 14. lipnja u Slunju je održan radni sastanak između čelnika Policijske uprave karlovačke i MUP-a Unsko-sanskog kantona BIH.
Sastanku su uz načelnika Policijske uprave karlovačke Josipa Ćelića i zamjenika načelnika Policijske uprave karlovačke Ivice Porubića nazočili načelnik Odjela kriminalističke policije PU karlovačke Dražen Buturajac, voditelj Odsjeka Odjela za granicu PU karlovačke te načelnik Policijske postaje Slunj Dražen Živčić.
Izaslanstvo MUP-a Unsko-sanskog kantona Bosne i Hercegovine činili su komesar policije Ramo Brkić, načelnik uniformirane policije MUP-a Bihać Stevo Trninić, načelnik krim. policije MUP-a Bihać Marijan Šimić, komandir PU Cazin Sead Kauković, komandir PS Bihać Emir Selimović i zamjenik komandira PJ Velika Kladuša Samir Hušidić.
Na sastanku je sagledano stanje sigurnosti uz zajedničku državnu granicu kojom prilikom je zaključeno da je međunarodna suradnja jako dobra i da je stanje zadovoljavajuće.
Predstavnici obiju policija ukazali su na važnost nadolazeće turističke sezone u cilju održavanja protočnosti prometa na graničnim prijelazima i sprječavanje svih oblika kriminaliteta i ilegalnih migracija uz samu državnu granicu.
Također su razmijenjeni podaci i iskustva vezana za rad Vijeća za prevenciju te oformljivanja i funkcioniranja kontakt policije na području RH.
Zajednički je konstatirano da se svakim danom postiže sve zavidniji stupanj suradnje kojeg će obje strane i nadalje unapređivati.



Stranica