Akcija "Dani tehničke ispravnosti vozila"

Slika PU_KA/mup_slike/palica01.jpg

Foto: ilustracija

U razdoblju od 7. do 12. lipnja na području cijele Republike Hrvatske provest će se preventivna akcija Dani tehničke ispravnosti vozila koju će provoditi i djelatnici PU karlovačke u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske.
Akcija se sastoji od besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled vozila, a temeljena je na poticanju vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu, odnosno izbjegli događanje prometnih nesreća uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. Akcija je u potpunosti dobrovoljna i težište akcije je na pružanju savjetodavne pomoći glede uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.
Ujedno vas obavještavamo da će djelatnici PU karlovačke u istom razdoblju provoditi pojačan nadzor vozila i represivno će postupati prema vozačima čija su vozila neregistrirana, a vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole ili su tehnički neispravna po potrebi će se upućivati na izvanredni tehnički pregled.Stranica