Nadopuna događaja: 'Napad na policijskog službenika van službe' i 'Nasilničko ponašanje'

Slika PU_KA/mup_slike/auto_policija03.jpg
Foto: ilustracija
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su četvorica muškaraca, 26-godišnjak iz Karlovca, 25-godišnjak, 19-godišnjak i 26-godišnjak,  svi iz Krnjaka, jučer oko 17.10 sati fizički napali 26-godišnjeg Karlovčanina koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne ozljede, a potom su uz upotrebu fizičke snage oštetili njegovo osobno vozilo marke Fiat Uno, karlovačkih registarskih oznaka kojom prilikom si je 26-godišnji počinitelj iz Krnjaka sam nanio teške tjelesne ozljede. Prilikom fizičkog napada oštećenom Karlovčaninu je s ramena ispala torbica koju je jedan od počinitelja otuđio, a u kojoj se nalazio novčanik s više stotina kuna, dokumenti, bankovne kartice i mobitel. Sveukupna materijalna šteta je oko osam tisuća kuna.
Nadalje je utvrđeno da su se četvorica počinitelja s mjesta događaja udaljila u dva pravca, odnosno dvojica su se od njih 19-godišnjak i 26-godišnjak, oba iz Krnjaka oko 17.30 sati uputila do ugostiteljskog objekta u Karlovcu, na Gažanskom trgu gdje je 19-godišnjak verbalno i fizički uz prijetnje ubojstvom napao policijskog službenika Policijske uprave karlovačke, van službe, a kojom prilikom je policajac zadobio lake tjelesne ozljede.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem u ova oba događaja utvrđena je osnovana sumnja da su 26-godišnjak iz Karlovca, 25-godišnjak i 26-godišnjak, oba iz Krnjaka, osnovano sumnjivi da su počinili kaznena djela uništenje i oštećenje tuđe stvari (čl. 222. KZ-a) i nasilničko ponašanje (331. KZ-a), a da je 19-godišnjak iz Krnjaka počinio kaznena djela uništenje i oštećenje tuđe stvari (222. KZ-a), nasilničko ponašanje (331. KZ-a), prijetnje (čl. 129. st. 1 i 3) i napad na službenu osobu (čl. 318. KZ-a) zbog čega će 19-godišnjak uz kaznenu prijavu biti doveden u Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu. Protiv ostalih počinitelja kaznena prijava će Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu biti dostavljena redovnim putem.


Stranica