Biciklistička ophodnja na području PU karlovačke

Slika PU_KA/pu_info/2010/policajci_biciklisti/Policajci_biciklisti.jpg

Foto: PU karlovačka

Od 1. svibnja na ulicama grada Karlovca kao jedna od policijskih ophodnji kretat će se i policijska biciklistička ophodnja. Riječ je o projektu koji je do sada poznat u drugim državama, a prva biciklistička ophodnja u Republici Hrvatskoj formirana je na području Policijske uprave zadarske. Zbog pozitivnih rezultata, projekt su preuzele i druge policijske uprave. Projekt se pokazao izuzetno korisnim, naročito u poslovima prometne policije (nepropisno parkiranje), kao i kod poslova temeljne policije (zaticanje počinitelja na počinjenju kaznenih djela).
Uz pomoć Grada Karlovca Policijska uprava karlovačka, opremila je jednog policijskog službenika i jednu policijsku službenicu sa službenim biciklima i drugom potrebnom opremom, koji će se kretati užim područjem grada Karlovca. Veliku ulogu biciklistička ophodnja imat će u nadzoru prometa, kod rješavanja prekršaja nepropisnog parkiranja, kretanje vozila starom Zvijezdom, nepropisna vožnja mopedima Šetalištem dr. F. Tuđmana i druge prekršaje. Nadalje, policijski službenici na biciklima imat će i zadaću preventivnog djelovanja na sprječavanju kažnjivih djela, a kada se za to ukaže potreba, djelovat će i represivno.
Cilj ovakve ophodnje je približiti se što više građanima grada Karlovca, biti im što više dostupni, efikasni u rješavanju policijskih zadaća, kao i promicati korištenje bicikala u prometu, te poticati mlade na korištenje istih.
Prezentacija biciklističke ophodnje održat će se 1. svibnja u 9 sati (prije početka biciklijade) u Karlovcu u Radićevoj ulici.

 


Stranica