U Slunju pronađeno 896 šteka cigareta

Slika PU_KA/pu_info/2010/zapljena_cigareta_u_slunju/Cigarete.jpg

Foto: PU karlovačka

U srijedu, 21. travnja u 14.40 sati policijski je službenik Policijske postaje Slunj na državnoj cesti broj jedan kod Slunja uočio osobni automobil marke Opel Vectra s prednjom neoriginalnom registarskom pločicom zagrebačke oznake koji se kretao od smjera Slunja u smjeru Karlovca. Po uočavanju osobnog automobila policijski službenik je na službenom motociklu krenuo za vozilom koje se dalo u bijeg.
Istog dana oko 14.50 sati u mjestu Gornje Taborište kod Slunja, van kolnika, policijski službenik je uočio napušteno vozilo bez registarskih oznaka i bez vozača s tim da je vizualnim pregledom vozila uočio da se na prednjem suvozačevom i zadnjem sjedištu nalaze prekrivene šteke cigareta. Odmah su angažirani svi službujući policijski službenici u cilju pronalaska vozača osobnog automobila koji su tragali za vozačem sve do 16.20 sati kada je jedan od službenika u mjestu Popovac kod Slunja uočio jednu mušku osobu koja se kretala pješice i koja je izgledom upućivala da se radi o traženoj osobi. Muškarac je uhićen, doveden u prostorije Policijske postaje Slunj gdje je nad istim provedeno kriminalističko istraživanje i kada je utvrđeno da se radi o Zagrepčaninu starosti 27 godina.
Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Karlovcu  izvršena je pretraga osobnog automobila kojom prilikom je u vozilu odnosno na suvozačevom sjedištu, zadnjem sjedištu i u prtljažnom prostoru pronađeno ukupno 896 šteka cigareta od kojih neke cigarete imaju markice Ministarstva financija Republike Hrvatske For export only, markice Kosova, markice Ministarstva financija Republike Srbije i neke su bez markica.
U sklopu pretrage terena pronađene su i krivotvorene registarske pločice koje je vozač prilikom bijega skinuo s vozila i odbacio. Kriminalističkim istraživanjem došlo se do saznanja da su pronađene šteke cigareta prokrijumčarene s područja Bosne i Hercegovine, ali u tom pravcu se još uvijek provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja načina krijumčarenja i osoba koje su u tome sudjelovale.
Protiv vozača Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu bit će proslijeđena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora iz čl. 298 KZ-a, o izvršenom carinskom prekršaju Carinarnici Karlovac bit će dostavljena Obavijest o izvršenom prekršaju, a u svezi izvršenih prekršaja po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, Prekršajnom sudu u Karlovcu bit će dostavljen Optužni prijedlog. Na ovu temu danas je u PU karlovačkoj održana tiskovna konferencija.



Stranica