Akcija Prilagodba motociklista u prometu

Slika PU_KA/pu_info/2010/akcija_prilagodba_motociklista_u_prometu/Plakat.jpg

Foto: ilustracija

Poradi sve većeg broja motocikala na našim prometnicama te prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači motocikala i mopeda, Policijska uprava karlovačka u suradnji sa Sportskim moto klubom Karlovac održat će akciju Prilagodba motociklista u prometu.
Uz policijske službenike prometne policije očekuje se i nazočnost članova moto udruga, polaznika i predstavnika auto škola, a koji će na vlastitim motociklima promovirati primjereno ponašanje u prometu, davati savjete o propisnoj vožnji, dok će predstavnici moto klubova prenositi iskustva o sigurnoj vožnji.
Cilj akcije je  smanjenje broja prometnih nesreća i njenih najtežih posljedica u kojima sudjeluju vozači motocikala i mopeda, s obzirom da tijekom cijele moto sezone vozači motocikla stradavaju u iznimno velikom broju.
Akcija prilagodbe motociklista u prometu održat će se 17. i 18. travnja u vremenu od 8 do 15 sati na prostoru ŠRC Korana u Karlovcu i to:

  • 17. travnja u 9 sati predviđeno je okupljanje policijskih službenika motociklista, a zatim trening vožnja spretnosti na poligonu i natjecanje do 14 sati
  • 18. travnja u vremenu od 8 do 9 sati predviđeno je okupljanje svih motociklista (moto udruge i dr.) nakon čega slijedi formiranje kolone i kretanje ulicama grada Karlovca do 11 sati

Kolona motociklista kretat će se relacijom: 13. srpanja (ŠRC Korana) – Kralja P. Krešimira IV. – Luščića
M. Krleže S. S. Kranjčevića Marmontova Aleja – Ljubljanska – Žumberačka Donja Jelsa – Brodarci – Novaki – Hrnetić – Drežnik – Sušačka Dubrovačka Obala I. Trnskog – Banija Trg P. Zrinskog – Domobranska – Rakovac  ŠRC Korana.
 
U nedjelju u vremenu od 11 do 13 sati na ŠRC Korana u sklopu akcije predviđeno je i dobrovoljno davanje krvi te ovom prilikom pozivamo građane da nas obiđu na prostoru ŠRC Korane i da se pridruže ovoj akciji i humanim činu dobrovoljnog davanja krvi.


Stranica