Udruga SJP Grom - ultra maratonom obilježava 19. obljetnicu akcije "Plitvice"

Slika PU_KA/pu_info/2010/ultra_maraton_sjp/Drazen_Perkovic.jpg

Foto: PU karlovačka

U cilju obilježavanja 19. obljetnice akcije Plitvice i pogibije prvog branitelja/redarstvenika u Domovinskom ratu Josipa Jovića, Udruga Specijalne jedinice policije Grom zajedno s Ministarstvom unutarnjih poslova RH, organizira ultra maraton od Karlovca do Plitvica.

Maraton počinje u utorak, 30. ožujka u 21 sat i trajat će do srijede, 31. ožujka oko 11 sati (ukupno 14 sati neprekidno).
Dužina maratona je 97 kilometara i trčat će uglavnom noću na relaciji Karlovac (državna cesta D1) – Plitvice (mjesto pogibije Josipa Jovića).
Prolaskom kroz pojedina mjesta sudionici će odati počast poginulim hrvatskim braniteljima paljenjem svijeća na spomen obilježjima: Turanj, Donji Budački, Slunj, Rakovica i na cilju kod spomen obilježja Josipu Joviću.
Maraton je zatvorenog tipa i na maratonu će uz članove Udruge Specijalne jedinice policije Grom iz Karlovačke županije sudjelovati aktivni pripadnici Interventne jedinice policije PU karlovačke i jedan pripadnik Udruge prvi hrvatski redarstvenik, a mogu mu se pridružiti svi hrvatski branitelji - dragovoljci iz Domovinskog rata.

Cilj maratona je dostojno obilježavanje i trajno sjećanje na žrtve, stradavanja, ranjene, poginule, nestale, ali i na pobjede, podvige, uspjehe, herojska djela i ideale pripadnika specijalne policije tijekom Domovinskog rata u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, a poglavito dostojno obilježavanje pogibije prvog branitelja u Domovinskom ratu Josipa Jovića.



Stranica