Vrijeđanje i omalovažavanje policijskog službenika PU KA

Slika PU_KA/mup_slike/policajac02.jpg

Zbog velikog interesa javnosti dajemo sljedeće priopćenje Zbog teksta objavljenog na portalu Karlovac danas pod naslovom "Postoje policajci, a postoji i Gorilko" provedeno je kriminalističko istraživanje nad Karlovčaninom D. Š. kojom prili

Foto: ilustracija

Zbog velikog interesa javnosti dajemo sljedeće priopćenje

Zbog teksta objavljenog na portalu Karlovac danas pod naslovom "Postoje policajci, a postoji i Gorilko" provedeno je kriminalističko istraživanje nad Karlovčaninom D. Š. kojom prilikom je utvrđeno da je isti počinio prekršaje iz čl. 16. i 17. Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira, čl. 5. Zakona o osobnoj iskaznici i iz čl. 8. Zakona o prebivalištu i boravištu građana, a nakon čega je D. Š. uz Optužni prijedlog doveden prekršajnom sucu Prekršajnog suda u Jastrebarskom gdje je nepravomoćnim Rješenjem za opisane prekršaje kažnjen novčanom kaznom.
Također u svezi objavljenog teksta napominjemo da je D. Š. do sada evidentiran kao počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, pa je stoga isključena mogućnost upozorenja prekršitelja.
Policijski službenik PU karlovačke je u konkretnom slučaju poduzeo sve propisane mjere i radnje sukladno Prekršajnom zakonu i Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima.



Stranica