Pronađene stabljike opojne droge canabis marihuane

Slika PU_KA/pu_info/2009/marihuana/Marihuana.jpg

Djelatnici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, jedan starosti 25 godina iz Duga Rese i jedan starosti 26 godina iz Karlovca te je utvrđeno da je Karlovčanin na neutvrđenom mjestu u Karlovcu izvršio umjetni uzgoj opojne droge canabis marihuane, prvoklasne kvalitete nazvane „supergras“ kojom prilikom je zasadio 6 stabljika navedene droge te uz pomoć opreme umjetno uzgojio do visine od oko 150 centimetara. Nadalje je utvrđeno da je Karlovčanin navedene biljke sa dijelom opreme za uzgoj preselio Dugorešaninu u njegovu obiteljsku kuću gdje su biljke i dio opreme pronađeni od strane policijskih službenika prilikom pretrage obiteljske kuće kao i 5,5 grama opojne droge canabis marihuane, pakirane u dva omota alu-folije. U svezi izvršenih kaznenih djela Zlouporabe opojnih droga oboje počinitelja će tijekom današnjeg dana biti privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu i to Karlovčanin za počinjenje kaznenog djela iz čl. 173. st. 2, a Dugorešanin za počinjenje kaznenih djela iz. čl. 173. st. 1 i 173. st. 2 u svezi čl. 33. KZ-a.

Foto: PU KARLOVAČKA

Djelatnici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, jedan starosti 25 godina iz Duga Rese i jedan starosti 26 godina iz Karlovca te je utvrđeno da je Karlovčanin na neutvrđenom mjestu u Karlovcu izvršio umjetni uzgoj opojne droge canabis marihuane, prvoklasne kvalitete nazvane „supergras“ kojom prilikom je zasadio 6 stabljika navedene droge te uz pomoć opreme umjetno uzgojio do visine od oko 150 centimetara. 

Nadalje je utvrđeno da je Karlovčanin navedene biljke sa dijelom opreme za uzgoj preselio Dugorešaninu u njegovu obiteljsku kuću gdje su biljke i dio opreme pronađeni od strane policijskih službenika prilikom pretrage obiteljske kuće kao i  5,5 grama opojne droge canabis marihuane, pakirane u dva omota alu-folije.

U svezi izvršenih kaznenih djela Zlouporabe opojnih droga oboje počinitelja će tijekom današnjeg dana biti privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu i to Karlovčanin za počinjenje kaznenog djela iz čl. 173. st. 2, a Dugorešanin za počinjenje kaznenih djela iz. čl. 173. st. 1 i 173. st. 2 u svezi čl. 33. KZ-a.



Stranica