Dan Martinja - nadzor alkoholiziranosti vozača

Slika PU_KA/mup_slike/policajac_pise_kaznu.jpg

Foto: ilustracija

Povodom proslave dana Martinja tijekom studenog, a temeljem iskustava prethodnih godina, očekuje se veći broj sudionika u cestovnom prometu koji će konzumirati alkoholna pića i potom sudjelovati u prometu. Posebno se to odnosi na populaciju vozača motornih vozila.

Na spomenutu problematiku ukazuju i statistički pokazatelji prethodnih godina kada je tijekom proslave Martinja u 2008. godini 55 vozača zatečeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, a u 2007. godini 58 vozača.

Poradi navedenog Policijska uprava  karlovačka će u razdoblju od 6. do 15. studenog provoditi pojačanje mjere nadzora sudionika u prometu sa ciljem utvrđivanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola i njihovog isključivanja iz daljnjeg sudjelovanja u prometu kako bi se na taj način osigurala poželjna razina sigurnosti ljudi i imovine.

Nadalje bi skrenuli pozornost svim sudionicima u prometu, poglavito vozačima da ne pokušavaju upravljati vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića. U slučaju konzumacija alkohola neka koriste alternativne načine prijevoza od korištenja javnog gradskog prijevoza, taksi prijevoza ili neka ih vozi osoba koja nije pod utjecajem alkohola.

Uvažavajući naša upozorenja i savjete nadamo se da će proslava ovog narodnog običaja proteći bez stradavanja i ljudskih žrtava.



Stranica