Obilježen Dan policije u PU karlovačkoj

Slika PU_KA/mup_slike/sveti_mihovil.jpg

Foto: MUP i PU karlovačka

Obilježavanje Dana policije i proslava nebeskog zaštitnika hrvatskih policajaca u Policijskoj upravi karlovačkoj protekao je u športskim aktivnostima – natjecanju u streljaštvu, malom nogometu, te dragovoljnom davanju krvi, …
Održano je i prigodno duhovno predavanje kojeg je dušobrižnik, vojni kapelan i dekan prečasni Andrija Markač, tradicionalno organizirao za sve policijske službenike i namještenike, a održao ga je magistar znanosti društvene komunikacije na studiju doktorata u Rimu, svećenik Varaždinske biskupije Krunoslav Novak na temu Čovjek kao subjekt komunikacije u susretu s medijima.

Danas u prijepodnevnim satima predvođeni načelnikom Policijske uprave karlovačke Josipom Ćelićem djelatnici policije, policijskih udruga, Grada Karlovca, roditelji i rodbina poginulih, preminulih i nestalih policijskih službenika i ini drugih, položili su vijence i upalili svijeće ispred središnjeg križa na groblju Jamadol u Karlovcu.

Nakon polaganja vijenaca u crkvi Presvetog Srca Isusova u Novome centru održana je koncelebrirana euharistija, koju je predvodio vojno-redarstveni biskup mons. Juraj Jezerinac.

U prostorijama Policijske uprave karlovačke održan je prigodni program kojem su bili nazočni savjetnik ministra unutarnjih poslova Boris Spudić; izaslanici Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske g. Zvonko Peternel i g. Željko Prigorac; predstavnici slovenske policije g. Franc Zorc i g. Antun Štubljar; predstavnici policije FBiH, Unsko-sanskog kantona g. Ramo Brkić i g. Sead Kauković; predstavnici Grada Karlovca, Duge Rese, Ozlja, Ogulina i Slunja; predstavnici pravosuđa; Državnog ureda za reviziju; ...

Kao i svih proteklih godina povodom obilježavanja blagdana Svetog Mihaela – zaštitnika hrvatske policije, održana su športska natjecanja djelatnika Policijske uprave karlovačke, ostvareni su slijedeći rezultati, podijeljena su priznanja:

SITUACIJSKO POLICIJSKO GAĐANJE POJEDINAČNA KONKURENCIJA

3.       Robert Hrebac
2.       Joso Barić
1.       Matias Marić

SITUACIJSKO POLICIJSKO GAĐANJE - EKIPNO

3.       Policijska postaja Ozalj
2.       Policijska postaja Karlovac
1.       Interventna jedinica policije

STRELJAŠTVO PIŠTOLJ VELIKI KALIBAR - ŽENE

3.       Lana Bogut
2.       Helena Protulipac
1.       Nenada Protulipac

MALONOGOMETNI TURNIR

3.       Policijska postaja Ozalj
2.       Policijska postaja Karlovac
1.       Policijska postaja Slunj

U najsvečanijem dijelu programa načelnik Policijske uprave karlovačke Josip Ćelić pohvalio je ove godine 23 policijska službenika koji su se osobito istakli u svome radu u protekloj godini i svojim osobnim angažmanom, stručnošću, profesionalnošću, potpuno predano i samoinicijativno izvršavali svoje svakodnevne zadaće i svojim rezultatima rada pridonijeli poboljšanju kvalitete, efikasnosti i ekonomičnosti rada službe, oni koji su po mišljenju svojih neposrednih rukovoditelja zaslužili da im pripadne čast javnog pohvaljivanja, a to su:  Ivica Barić, Marino Hajko, Kristijan Maglić, Dragan Jovanović, Draženko Novosel, Ivica Skukan, Antun Biličić, Petar Loknar, Bruno Kendjel, Ivica Kranjčec, Tamara Grčić, Darko Magdić, Dražen Živčić, Drago Škrtić, Tihomir Čop, Petar Krizmanić, Željko Kukanja, Miroslav Stjepić, Joso Medved, Marijo Matičić, Dragan Škrtić, Dražen Puškarić i Vlado Cindrić.

I ove godine odlukom kolegija načelnika PU karlovačke dodjeljuje se posebna nagrada – nagrada karlovačke tvrtke HS Produkt d.o.o., pištolj HSXDM9 policijskom službeniku Vladi Cindriću i to za izvanredne rezultate postignute kao športaš i djelatnik Ministarstva unutarnjih poslova. Svojim rezultatima doprinosi ugledu hrvatske policije kako u zemlji tako i diljem svijeta.

Vlado Cindrić – dragovoljac je Domovinskog rata zaposlen u Ministarstvu unutarnjih poslova od 1990. godine, a u Specijalnoj jedinici policije Policijske uprave karlovačke je od 1991. godine. S jedinicom je prošao sva ratišta i terene diljem Lijepe naše, a od 2001. godine nalazi se u Interventnoj jedinici policije ove policijske uprave.
Aktivno športom počeo se baviti 1992. godine i tae kwon doom, iste godine učlanjuje se u Streljački klub Policajac – Karlovac. Skroman je i ne baš pričljiv, a najvažnije mu je uvijek bilo samo da ne zaboravimo spomenuti njegove kolege, i nadasve uvijek predivan timski rad cijelog Streljačkog kluba Policajac.
Što se tiče uspjeha i rezultata, kazao je jednom prigodom da će kad ode u mirovinu sve sumirati: sada uživa u hobiju, a drugi vode evidenciju uspjeha. Do sada smo zbrojili odnosno prikupili slijedeće rezultate, da je reprezentativac Republike Hrvatske, da je proglašen pet puta sportašem grada Karlovca i najboljim sportašem Karlovačke županije četiri puta, najboljim pištoljašem Hrvatske tri puta, 17 puta bio je prvak države, 2005. godine izjednačio je državni rekord, a ove 2009. godine postavio je novi državni rekord u disciplini pištolj Durlov.
Vlado je dugogodišnji standardni reprezentativac Hrvatske i do sada je nastupio na svim velikim natjecanjima: europsko prvenstvo, svjetsko prvenstvo, svjetski i europski kup, međunarodni turniri, osim jedino neostvareno do sada, a to su olimpijske igre.


Stranica