Radni sastanak u Policijskoj postaji Slunj s predsjednicima lovačkih društava

Slika PU_KA/pu_info/2009/pp_slunj_lov/PP_Slunj_lov.jpg

Jučer je u uredu načelnika Policijske postaje Slunj održan radni sastanak s predsjednicima lovačkih društava koji djeluju na području grada Slunja i okolice i to Lovačko društvo Sokol, Golub, Medved, Korana i Kuna. Radni sastanak vođen je u cilju sprečavanja neželjenih događaja u lovu, a u prvom redu nesretnih slučajeva, koje izazivaju nesmotreni lovci. Također veći dio sastanka posvećen je kako zajedničkim snagama spriječiti krivolov, kako od strane osoba koje nemaju veze s lovačkih društvima, tako i od strane lovaca – krivolovaca koji su članovi društava i to zloupotrebljavaju. Na navedene okolnosti dogovorene su i konkretne akcije. Isti su opetovano upozoreni na sve važnije odredbe Zakona o oružju koji je stupio na snagu 1. rujna 2007. godine, a posebice čuvanju i nošenju oružja, alkoholizam u lovu i drugo, te su upozoreni da će djelatnici policije u narednom periodu s početkom lovne sezone pojačati i svoj nadzor spram istih.

Foto: PU karlovačka
Jučer je u uredu načelnika Policijske postaje Slunj održan radni sastanak s predsjednicima lovačkih društava koji djeluju na području grada Slunja i okolice i to Lovačko društvo Sokol, Golub, Medved, Korana i Kuna.
Radni sastanak vođen je u cilju sprečavanja neželjenih događaja u lovu, a u prvom redu nesretnih slučajeva, koje izazivaju nesmotreni lovci. Također veći dio sastanka posvećen je kako zajedničkim snagama spriječiti krivolov, kako od strane osoba koje nemaju veze s lovačkih društvima, tako i od strane lovaca – krivolovaca koji su članovi društava i to zloupotrebljavaju.
Na navedene okolnosti dogovorene su i konkretne akcije. Isti su opetovano upozoreni na sve važnije odredbe Zakona o oružju koji je stupio na snagu 1. rujna 2007. godine, a posebice čuvanju i nošenju oružja, alkoholizam u lovu i drugo, te su upozoreni da će djelatnici policije u narednom periodu s početkom lovne sezone pojačati i svoj nadzor spram istih.



Stranica