Akcija "Djeca, prijatelji u prometu!" u Vojniću i Karlovcu

Slika PU_KA/pu_info/2009/akcija_pp_vojnić_djeca_prijatelji_u_prometu/Vojnic_Djeca_prijatelji_u_p.jpg

Foto: PU karlovačka

Akcija u Vojniću

U ponedjeljak, 7. rujna, na prvi dan početka nove školske godine, u Osnovnoj školi Vojnić, održana je predstava u izvedbi g. Ivice Krakića, odnosno Mak Teatra iz Zagreba, pod nazivom Prvi koraci u prometu!. Cilj izvođenja predstave je bio da se kroz igru, na veseo, razigran i čarolijom protkan način, djeca nauče pravilno ponašati u prometu. S obzirom, da su u općini Vojnić rijetki ovakvi nastupi, predstava je izazvala veliki interes kako djece tako i roditelja. Predstavi je prisustvovalo 267 učenika (od 1. do 8. razreda), roditelji i zaposlenici Osnovne škole Vojnić. Neposredno prije predstave, djeci su se kratkim porukama obratili: g. Marija Fićurin, voditeljica Odsjeka za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, šport i informiranje pri Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, šport i informiranje Karlovačke županije, g. Branko Eremić, načelnik Općine Vojnić i g. Mirjana Stojković ravnateljica Osnovne škole Vojnić.

Akcija u Karlovcu

Akcija 'Djeca, prijatelji u prometu!' u KarlovcuNa drugi dan škole, 8. rujna u organizaciji Postaje prometne policije Karlovac simbolično je ispred Gradskog kazališta Zorin dom u Karlovcu označen početak nove školske godine. Za tu prigodu održana je prezentacija operativne tehnike prometne policije, prikazani su propagandni spotovi na temu sigurnosti prometa, podijeljen je promotivni materijal policije i Hrvatskog autokluba Karlovac. Dječji zbor Cicibani nastupio je za 150-ak učenika koji su nosili majice s natpisom 'Djeca, prijatelji u prometu', a sa svrhom skretanja pozornosti sudionicima u prometu na početak škole i prvo samostalno učestvovanje učenika prvih razreda u prometu.
Djeci, roditeljima, nastavnicima i ostalim građanima kratkim prigodnim govorom obratio se ispred Karlovačke županije g. Josip Šafar i načelnik Postaje prometne policije Karlovac Jure Pavlinić, a za kraj svi su odgledali prigodnu predstavu Mak teatra iz Zagreba.
 

Akcija 'Djeca, prijatelji u prometu!' u KarlovcuAkcija 'Djeca, prijatelji u prometu!' u Karlovcu










 



Stranica