Akcija "Upoznavanje građana s oblicima vršnjačkog i obiteljskog nasilja"

Slika PU_KA/pu_info/2009/akcija_upoznavanje_gradjana_s_nasiljem/letak_1_manji.jpg

Načelnik kriminalističke policije Vlatko Cegur na tiskovnoj konferenciji, koja je održana 13. lipnja na karlovačkom korzu u prostoru "Informativnog centra policije“ vezano za provođenje akcije pod nazivom "Upoznavanje građana s oblicima vršnjačkog i obiteljskog nasilja" kazao je slijedeće: 

"Na području Policijske uprave karlovačke samo u 2008. godini 287 djece i 520 žena oštećeno je nekim oblikom nasilja! …toliko ih je prijavljeno … koliko ih ima još pitanje je na koje mora pronaći odgovor ne samo policija, već u prevenciji nasilja dužni su sudjelovati svi od obitelji, osnovnih i srednjih škola, centara za socijalnu skrb, zdravstva, lokalne zajednice i sve druge institucije."

Upravo iz tog razloga provodi se danas i ova akcija , upravo s ciljem prevencije nasilničkog ponašanja među djecom i mladima.

Tijekom same akcije građanima su uručeni prigodni tiskani letci, načelnik Policijske postaje Karlovac Željko Magdić i  policijske službenice maloljetničke delinkvencije Suzana Gidija i Helena Protulipac bili su dostupni i odgovarali na sve upite građana vezano za nasilje u obitelji i nasilje među djecom i mladima.
 
Poruka policije građanima je: "Vi ste najvažnija karika … prekinite lanac nasilja! Mi smo tu gdje vi počinjete, s prijavom mi nastavljamo djelom."


Stranica