Upravljali vozilom pod utjecajem alkohola

Na autocesti A1 na području Draganića 58-godišnjak upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,55 promila, a 55-godišnjak u Karlovcu upravljao osbonim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,36 promila

Foto: ilustracija

Policijski službenici su u utorak, 15. listopada, iza podneva utvrdili da je na autocesti A1 na području Draganića 58-godišnjak upravljao osobnim automobilom splitskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 3,55 promila, dok su navečer istoga dana utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka u Karlovcu pod utjecajem alkohola od 2,36 promila upravlja 55-godišnjak.
 
Vozači su isključeni iz prometa i uz optužne prijedloge, u kojima su zatražene novčane kazne i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, jučer su dovedeni na nadležni općinski sud. 
 
Nadležni sud izrekao je svakome novčanu kaznu od 1990 eura i pet mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom B“ kategorije.
 
Sinoć navečer policijski službenici su ponovno zatekli 58-godišnjaka u Ozlju da upravlja istim osobnim automobilom bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola od 1,42 promila. Danas je ponovno, uz optužni prijedlog, doveden na nadležni općinski sud koji mu je izrekao 2020 eura novčane kazne i 12 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom B“ kategorije.
 
Podsjećamo!
Upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i droga težak je prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi pa su kazne u rasponu od 90 do 2650 eura, a za razinu alkohola iznad 1.5 promila propisana je i kazna zatvora u trajanju do 60 dana.
 
Poštujte prometne propise, ne upravljajte vozilom pod utjecajem alkohola i droga i svojim ponašanjem doprinesite boljoj sigurnosti cestovnog prometa u našoj zemlji!


Priopćenja | Promet i vozila